Nieuwsbrief april 2016-1

Beste lezer,

Eerlijk en radicaal. Zo typeert Evert Barten “De Viervoudige Staat” van Thomas Boston. Een boek dat met name jongeren moet aanspreken. Evert Barten poetste het oude goud op en schreef voor jongeren (en daarmee voor ons allemaal) een eigentijdse versie van het boek “Op leven en dood. Bostons Viervoudige Staat uitgelegd”… Het boek bevat veel belangrijke geloofsvragen en antwoorden, zoals ‘De zondeval is toch niet mijn schuld?’ of ‘Ik ben nog niet wedergeboren. Wat moet ik doen?’ of ‘Hoe kan ik weten of ik opnieuw geboren ben?’

Zaterdagavond is Evert Barten bij ons om te spreken over dit zo belangrijke onderwerp. Het thema is: ‘Oud goud moet glimmen‘. Hartelijk welkom!

Bosrand Uitje | 17 en 18 juni naar Texel

Ga jij ook gezellig mee naar Texel? Op vrijdagmiddag 17 juni worden jullie opgewacht op Texel bij de veerpont. De auto laten we in Den Helder staan. Aangekomen op Texel stappen we op de fiets naar ons verblijf. Bagage wordt voor ons weggebracht met de auto. We maken o.a. een heerlijke strandwandeling en bij een vuurtje kletsen we gezellig bij. We overnachten in Hotel de Kievit in De Cocksdorp.

Zaterdag staat er o.a. op het programma: een fietspuzzeltocht, picknick, een huifkartocht door duinen en natuurgebieden en ‘s avonds sluiten we de dag af met een heerlijk etentje.

Opmerking: de vrijdagmiddag met de overnachting is een keuze, je kunt/mag dus ook alleen op zaterdag komen!

Kijk voor meer informatie op de flyer die als bijlage is toegevoegd, of op onze site en bekijk het filmpje op Facebook. Geef jezelf op door een berichtje te sturen naar postduif@bosrandclub.nl onder vermelding van je keuze, je naam, adres en telefoonnummer.

Spelavond | Levend ganzenbord

Een gezellige en interactieve avond was het, de vorige Bosrandavond. Een scala aan opdrachten mocht we uitwerken, zowel met hoofd als handen werd veel van ons verwacht. De creatieve en slimme winnaars gingen met een lentebode naar huis. De groepen waren wat kleiner dan dat we hadden verwacht. Desondanks was het een super gezellige avond! Foto’s kun je vinden op onze Facebook-pagina.

Onze vrijwilligers stellen zich voor…

Onze vrijwilligers, wie zijn ze eigenlijk? Deze keer stellen koffieschenkster Josina en organist Dick zich voor…

Josina van Arnhem

josina van arnhem 2Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Josina van Arnhem en kom uit het midden van het land. Sinds juli 2015 woon ik niet meer bij mijn ouders, maar woon ik op mezelf in een mooie woning aan de rand van Montfoort.
Bijna elke dag (maandag t/m vrijdag) rijd ik met mijn auto naar Moerkapelle, daar werk ik met veel plezier. Ik heb een afwisselende baan in zorgcentrum Beth-San. Twee/drie dagen werk ik op de dagverzorging. Ouderen die nog thuis wonen komen bij ons voor afleiding, structuur en gezelligheid. En die gezelligheid en structuur mag ik met mijn collega’s bieden. Elke dag krijgen de ouderen o.a. een bewegingsactiviteit aangeboden d.m.v. oefeningen, buiten wandelen etc.

Daarnaast organiseer ik activiteiten voor het hele verzorgingshuis en coach ik de collega’s die op afdeling kleinschalig wonen, werken, op het gebied van activiteiten.Ik heb nog een aantal uren voor kwaliteitswerk. Oftewel ik word kwaliteitsfunctionaris genoemd. Als je meer wilt weten kom je het maar eens vragen op één van de avonden van de Bosrand.

Ik wandel graag en naaien op z’n tijd vind ik ook leuk om te doen. Verder volg ik een cursus Bijbelse toerusting.

Sinds vier jaar kom ik heel trouw naar de Bosrand en ben nu ongeveer een jaar vrijwilliger. Ik schenk koffie en thee! Ik vind de avonden heel waardevol, gezellig en het werkt mee om meer mensen te leren kennen. Dus ik hoop jullie te ontmoeten op één van de avonden!

Dick Rozendaal

dick rozendaalMijn naam is Dick Rozendaal. Ik ben geboren in Appel bij Nijkerk en woon al weer een heel aantal jaren in Barneveld. In mijn dagelijks werk ben ik KAM (Kwaliteit, Arbo en Milieucoördinator) en veiligheidskundige bij Vink in Barneveld. Met deze baan houd ik me voornamelijk bezig met de certificeringen binnen het bedrijf. Ook opleidingen, planning van medische keuringen, preventiemedewerker (vertrouwenspersoon) e.d. vallen onder het takenpakket.

Aan hobby’s ook geen gebrek. Zo doe ik vrijwilligerswerk (zorg) bij het kinderhospice “Binnenveld” in Barneveld. Ook ben ik vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis. Hier vervullen we de diensten bij evenementen als bijv. Nijmeegse Vierdaagse, Bloesemtocht, 4 en 5 mei Wageningen maar ook kleinere plaatselijke evenementen. Tevens mag ik lid zijn van het noodhulpteam dat ingezet worden bij grote calamiteiten zoals de vuurwerkramp in Enschede en bijv. het neerstorten van een vliegtuig. Verder ben ik regelmatig bezig met inzetten bij een organisatie die o.a. in Gelredome (stadion) medische diensten verzorgt maar ook bij motorcrossen, autoracen, festivals e.d. Tevens mogen we EHBO en reanimatielessen verzorgen voor het Rode Kruis (volwassenen en jeugd) en bij een EHBO vereniging. Kortom jullie zien me niet zo vaak maar dat is niet zo verwonderlijk als je zoveel dingen leuk vindt om te doen. Mensen vragen me wel eens waarom ik dit doe. De reden is dat je op deze manier iets voor een ander mag en kan betekenen.

Het is altijd fijn om ook voor de Bosrand wat te mogen betekenen. Zo werd me een paar jaar geleden gevraagd om af en toe de avond te begeleiden op het orgel. Dit was me niet vreemd aangezien ik met kerkdiensten ook regelmatig het orgel mag bespelen. Echter met zoveel hobby’s is het soms wel moeilijk om vaker op de Bosrandavonden te komen. Het is mooi om op deze manier met het werk en de hobby’s in contact te komen met heel diverse mensen/kinderen. Het is heel fijn om te zien dat iets waar wij soms weinig waarde aan hechten voor een ander een wereld van verschil kan maken. Die wereld van verschil zie je ook bij de Bosrand. Het doet me altijd goed dat er zoveel jongeren van verschillende kerkelijke richtingen samenkomen met een gezamenlijk doel. In een wereld waarin zoveel verdeeld is, mag je dan soms ook iets samen delen van de vreugde maar ook de zorgen en het verdriet wat er kan zijn. Als we daarin een schakeltje mogen zijn dan maakt dat je dankbaar.

Met vriendelijke groet,

Dick Rozendaal

Volg ons op Facebook

Volg jij de Bosrand al op Facebook? Doe mee, like en deel onze berichten! We plaatsen daar ook regelmatig foto’s.
Tot zaterdag!
Hartelijke groet,

Het bestuur van de Bosrand

 

Voor alle data geldt: Deo Volente

PS Ga terug naar de homepage en meld je aan voor deze nieuwsbrief! Je krijgt ‘m dan twee keer per maand in je mailbox mét bijlagen en plaatjes!

Ga een pagina terug