Het bestuur.

Maak hier kennis met het bestuur van de Bosrand. Aangenaam!

Sinds juni 2018 bestaat het bestuur uit vier bestuursleden met daarnaast een viertal commissies (locatie, PR, inhoud avonden, activiteiten). Binnen deze commissies zijn een aantal commissieleden actief, die het bestuur ondersteunen in hun taken. Meer informatie hierover volgt.

Linda de Bruijn, voorzitter

Hierbij stel ik mezelf voor als voorzitter van de Bosrand, zodat jullie weten wie ik ben en wat ik zoal doe. Ik ben Linda de Bruijn en ben geboren en getogen in Woerden, waar ik nu ook nog steeds woon (bij mijn ouders, broer en zussen). Verder ben ik de jongste telg van het Bosrand-bestuur :-).

In het dagelijks leven ben ik administrateur /officemanager van een bedrijf die staalconstructies maken voor de infrastructuur. Een erg leuke job! Hobby’s heb ik eigenlijk niet, wat ik vooral leuk vind is het organiseren van dingen.

Sinds begin 2015 ben ik bestuurslid van de Bosrand. Heel kort ben ik penningmeester geweest, sinds 1 januari 2016 ben ik voorzitter. De commissie locatie valt onder mijn verantwoordelijkheid. Samen met de medebestuursleden en commissieleden proberen we elk seizoen weer een mooi programma neer te zetten. We doen ons uiterste best om een goed en leuk programma in elkaar te draaien, mochten jullie nog ideeën / suggesties / opmerkingen hebben dan staan we daar graag voor open.

Mocht je verder nog vragen over me hebben, ik spreek je graag op de Bosrand! Tot ziens!

Corien Voogd, secretaris

Al een heel aantal jaren ging ik met plezier naar de Bosrand om te luisteren naar de diverse lezingen en voor de gezelligheid op zaterdagavond. Graag wilde ik me inzetten voor deze groep en gaf me op als koffievrijwilligster, maar omdat ik ook van organiseren hou, kwam ik in het bestuur terecht. Het is erg boeiend om samen te zorgen voor een afwisselend programma voor allerlei bezoekers én bij te dragen aan de positieve sfeer die er heerst op de Bosrand.

Nadat ik een aantal jaren algemeen bestuurslid ben geweest en de vergaderingen notuleerde en tweede voorzitter was, ben ik sinds juni 2018 secretaris met onder mij de commissie PR.

Zoals de meesten van jullie weten ben ik juf. Ik werk met veel plezier in groep 1 of 2 van de Ds. J. Fraanjeschool in Barneveld. Naast mijn werk geniet ik van vrijwilligerswerk, o.a. het geven van lessen jeugd Eerste Hulp, Rode Kruis, activiteiten voor gehandicapten enz. Wat ik zo boeiend vind bij allerlei contacten: de kwaliteiten van en diversiteit aan persoonlijkheden; hoe je met verschillen omgaat en dat je elkaar nodig hebt om juist sterker te worden.

Ik hoop jullie nog vaak te ontmoeten en dat de Bosrandavonden door mogen blijven gaan, om de contacten uit te breiden en te verstevigen, maar vooral dat de lezingen persoonlijk van betekenis mogen zijn.

Mieneke van Hattem, algemeen bestuurslid

Sinds 2017 ben ik algemeen bestuurslid voor de Bosrand. Ik houd me hoofdzakelijk bezig met het regelen van de sprekers en de te kiezen onderwerpen. Input van jullie kant is altijd welkom.

Ik heb iets met taal, uiteraard het Nederlands, maar ook Hebreeuws en Afrikaans. Verder houd ik van gedichten (maken) en columns of een artikel ( helpen) schrijven. Ik lees graag iets uit de categorie geschiedenis, literatuur, educatie, theologie, iets op wiskundigs gebied of iets ontspannens, liefst flink spannend. Met het bezoeken van lezingen en het deelnemen aan cursussen waar deze onderwerpen verhandeld worden wordt wat vrije tijd gevuld. Verder geniet ik ervan om de cultuur en de vaak bijzondere natuur van andere landen te ondergaan, met name die landen die me wat te zeggen hebben: Israël, het land van de Bijbel en Zuid-Afrika, het land van o.a. de Hollandse Voortrekkers. De vaak onverwachte ontmoetingen dragen daar ook aan bij. In mijn dagelijkse leven probeer ik op pedagogisch gebied voor onze pubers wat te kunnen bijdragen in hun ontwikkeling van kind naar jong volwassene. Daarom poog ik in Apeldoorn sinds 1995 bij onze jongeren van 12 tot 17 de beginselen van en de verwondering over, in mijn ogen, het mooiste vak WISKUNDE bij te brengen. Even zolang ongeveer ben ik organist bij ons in de gemeente en begeleid ik wekelijks de zondagse samenzang, waar ik heel m’n hart in leg.

In mijn vrije tijd fiets en wandel ik graag. Ook iets in de keuken uitproberen doe ik graag ter ontspanning en je maakt er anderen blij mee. Geboren in een groot boerengezin, heb ik vroeger regelmatig de koeien gemolken. Ik kan me als lesboerin dan ook mateloos ergeren aan mensen (niet van de werkvloer) die menen wat te moeten vinden van het onderwijs of van het boerenbedrijf terwijl ze nog nooit met een krijtje in de hand voor een klas met pubers hebben gestaan of onder een koe hebben gezeten. Over een computer moet je me niks vragen, ik blijf er niets van begrijpen, heb er dus ook geen in huis. Leerlingen noemen dat ‘digibeet’. Mijn werk én aanleg brengen met zich mee dat ik een regelmiep ben.

Marja van Opijnen, penningmeester